top of page

De Vereniging

Het doel van de Weimaranerclub is het in stand houden en verbeteren van zowel de Weimaraner (korthaar- en langhaarvariëteit). Via deze website willen we je zoveel mogelijk informatie meegeven over het ras en de vereniging.
 
Maar laten we onszelf eerst even voorstellen. De Weimaranerclub (officiële naam: Belgische Weimaranervrienden) werd gesticht in 1984 en in 1986 formeel opgericht. In 1987 al ontving de club haar erkenning als speciale rasvereniging bij de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus onder het nummer 874. Bij de stichting van de club telden we 23 actieve en 10 steunende leden.
Intussen is dit ledenaantal uitgegroeid tot meer dan 100 leden.

Door onze pupbemiddeling willen we mensen begeleiden bij de aankoop van een pupje, zodat, in de mate van het mogelijke, het juiste hondje in het juiste gezin terechtkomt. Want wat met kennis van zaken is gefokt, moet ook met de nodige zorg behandeld worden.

Ten slotte brengen we mensen met dezelfde interesses bij elkaar door allerhande activiteiten, zodat we ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen. Zo organiseren we heel wat wandelingen op verscheidene plaatsen in het land en gaat er in onze activiteitenaanbod speciale aandacht naar jonge honden en sportieve baasjes. 

De twee grote ledenactiviteiten zijn de jaarlijkse ledenvergadering (voorafgegaan door een wandeling) met voorstelling van het nieuwe werkjaar en enkele administratieve ‘plichtplegingen’, en onze jaarlijkse rasspecial (of clubmatch), waar naast gezellig samen zijn ook het uiterlijk van onze Weimaraners gekeurd wordt in een officiële tentoonstelling met CAC.

Maar niet enkel het exterieur van onze Weims is belangrijk. De Weimaranerclub besteedt heel wat aandacht aan de jachtkwaliteiten van onze honden. Zo organiseren we jaarlijks een TAN (soort natuurlijke aanlegtest voor jonge honden) en willen we opnieuw gaan inzetten op het organiseren van veldwerkproeven en jachtwedstrijden. 

Ons paradepaardje is ons driemaandelijks ledenblad. Hierin komen onder meer de show- en werkresultaten aan bod, verhalen van leden, verslagen van evenementen, foto’s, enkele vaste rubrieken enz…

Dus, heb je een leuk verhaal, een afgelopen proef of een bijzonder voorval meegemaakt, of heb je gewoon een leuke foto van je weim genomen, aarzel vooral niet om het ons te laten weten via annemie@weimaranerclub.be. De ingezonden artikels worden enorm op prijs gesteld, want het is door onze leden dat onze club kan blijven groeien !

bottom of page