ACTIVITEITEN 2021 

 


29/5    RASKEURING

Buitenkans voor leden met fokplannen!

Onder voorbehoud geldende COVID-maatregelen

Dat corona er op alle domeinen inhakt, is een open deur instampen. Ook de fokkerij van rashonden lijdt enorm onder dit virus. We kijken hoopvol uit naar de zomer en het najaar voor werkproeven in openlucht. Voor de schoonheidswedstrijden ligt dat anders: shows in grote overdekte hallen zijn wellicht nog niet voor meteen. Met deze raskeuring willen we jonge honden die op 29/5/2021 (datum van de keuring) min. 15 en max. 36 maanden zijn en die voordien niet konden worden uitgebracht op show, de kans geven om toch een certificaat te ontvangen. In het fokreglement van onze rasvereniging worden onder andere 2 schoonheidsresultaten gevraagd. Om alvast hier een stap vooruit te kunnen zetten, organiseert onze club een ‘raskeuring’ waarbij een certificaat wordt uitgereikt dat wordt aanvaard als schoonheidsresultaat. Er zal een keurrapport worden afgeleverd met een quotering “uitmuntend (U); zeer goed (ZG) ; goed (G) . Enkel de quotering U en ZG zullen door de rasvereniging erkend als showresultaat volgens het verenigingen fokreglement. Deze keuring is exclusief voor leden die concrete fokplannen (fokteven en dekreuen) hebben en die nog showresultaten nodig hebben. De plaatsen zijn beperkt dus we vertrouwen hier op de eerlijkheid van iedereen. De keuring zal geleid worden door de heer Jos De Cuyper, officiële keurmeester (gekend en gewaardeerd in de wereld van de staande honden) en zal plaatsvinden op zaterdag 29 mei (voormiddag) in Herentals (privéterrein in openlucht). De prijs bedraagt 35,00€ per hond.

Omwille van corona kunnen we maar max 7 honden met handler, de keurmeester en 2 ringmedewerkers per tijdsblok toelaten. Vandaar dat je bij de inschrijving een uur zal toegewezen krijgen. Verder bezorgen we je dan ook het correcte adres en alle anderen coronamaatregelen.

Deze activiteit loopt in samenwerking met de Vizslaclub en is dus enkel toegelaten voor Weimaraners en Vizslas.

Inschrijven tegen uiterlijk 15 mei bij info@weimaranerclub.be; graag meteen stamboom van de hond meesturen. In het onderwerp van de mail graag ‘raskeuring’ vermelden.

Voor alle vragen: info@weimaranerclub.be